kolmapäev, 26. detsember 2012

"Kleepuv" kana

Mõni aeg tagasi suutsin soetada taaskord mitu uut kokaraamatut ja Jamie Oliver "15 minute meals" oli üks nende hulgas. Ma polnud raamatusse veel väga palju süvenenud, kuid samal ajal üritasin ka sarjal silma peal hoida ja sealt see mõnus kleepuv kana silma hakkaski oma lihtsusega ning seejärel raamatust ma selle üles otsisingi.
Lihtne ja maitsev pealekauba.



Vaja:
4 kondita kanakintsu
soola-pipart
1spl Hiina 5 vürtsi segu (võib ka vähem, kui tundub liiga vürtsine)
2spl magusat tshillikastet
seedermänniseemneid
õli

Laota kanakintsud küpsetuspaberile(võta parajalt pikk tükk) nii, et üks kiht paberit jääks hiljem kenasti kanatükkide peale(juhul kui sa ei kasuta just valmis paberitükke).
Maitsesta kana soola-pipraga ning Hiina vürtsiseguga. Vaata et mõlemad küljed oleksid kenasti koos. Seejärel laota peale küpsetuspaber (kanatükid jäävad 2 paberikihi vahele) ning tao tükke, kuni nad on mõne mm paksused. Kuumuta pann, lisa veidi õli ja prae kanatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Eemalda pannilt liigne rasv, lisa tshillikaste. Vaata et kastet saaks mõlemad kana küljed. Lisa peale seedermänniseemneid ning lase veidi kuumal pannil "tõmmata". Tshillikaste teebki nad mõnusaks "kleepuvaks".
Kõrvale paku kas salatit või nuudleid aedviljadega.


allikas:"Jamie Oliver 15minute meals"

Kommentaare ei ole: