teisipäev, 10. detsember 2013

Aurutatud lõheliblikad köögiviljadega

Kokakool vol3 - pearoog.

5-6le:
pool lõhet
meelepäraseid köögivilju- fenkol, suvikõrvits, porgand, porru, spargel, tomat, kartul, bataat, paprika
soola, pipart
sidrun
õli

Kujunda lõhefileest liblikad (al 20sekundist on siin näide kuidas seda teha - http://www.youtube.com/watch?v=35gow2xE_n0), maitsesta vastavalt soovile ja jäta veidikeseks ootele.
Tükelda meelepärased köögiviljad(mina kasutasin paprikat, suvikõrvitsat, fenkolit, kirsstomateid) õhukesteks viiludeks (ahjus on nad max 10-12 minutit). Maitsesta sobivalt soola-pipra ja sidrunikoorega (ning muude meelepäraste ürtidega) ning sega läbi õliga.
Lõika küpsetuspaberist ruudukujuline tükk ning vormi sellest papillotte (meie tegime koolis analoogselt, küll mitte südamekujuliseks päris - http://www.bonappetit.com/test-kitchen/inside-our-kitchen/article/how-to-fold-parchment-paper-to-cook-en-papillote). Aseta kala alla sobiv portsjon meelepäraseid köögivilju ning sule vormitav pakk hoolikalt (et see ahjus lahti ei tuleks). Küpseta 200kraadises ahjus ligi 10 minutit ehk kuni "küpsetuspkk" on tekkinud aurust kohev (kui kahtled kala valmisolekus, siis püüa pakk ettevaatlikult avada et selles veenduda. Kui on toores, siis sule pakk uuesti korralikult ja aseta ahju tagasi). Serveeri kohe.




allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: