kolmapäev, 11. detsember 2013

Šokolaadi fondant(ehk seest voolava sisuga šokolaadikook) jäätisega

Kokakool vol3 - magustoit.


4le:
100g tumedat šokolaadi (min 70% kakaosisaldusega)
100g võid
2 muna
0,5dl indiaani suhkrut (või muud rafineerimata suhkrutüüpi)
pisut soola (juhul kui või mida kasutad ei sisalda soola)
2spl graham täisteranisujahu
vormide määrimiseks võid
vormidesse puistamiseks kakaod


Sulata või mõõdukas kuumuses, lisa šokolaaditükid ning lase sulada. Maitsesta soolaga (kui kasutatud või ei sisalda soola). Vahusta munad suhkruga kohevaks ja püsivaks vahuks. Sega hulka jahu ning sulašokolaad.
Vala võiga määritud ning kakaoga ülepuistatud vormidesse ning hoia kuni ahju panemiseni külmikus.
Küpseta 200kraadises ahjus u 12 min(aeg sõltub ka sellest kui paksud on vormid ja kas hoiad enne külmas, seega võib ka olla lühem) ehk kuni koogikesed on äsja üles kerkinud ja keskosast veel pehmed (üleküpsemisel saad lihtsalt muffini).
Lase vormidel mõni minut jahtuda, aita noaga koogil äärtest lahti saada ning kummuta seejärel serveerimistaldrikule. Serveeri mõne sobiva marjakastme või jäätisega.



Kui kodus olemas jäätisemasin, siis lisandiks üks sobiv vaarikajäätise retsept:
500g vaarikaid
u 50g tuhksuhkrut
poole sidruni mahl
3dl 35% koort

Püreeri marjad, lisa maitse järgi suhkrut ja sidrunimahla ning sõelu püree seemnete eemaldamiseks. Käivita jäätisemasin ja vala sisse marjapüree. Kui püree ilmutab tahenemise märke, lisa töö käigus vahukoor. Lase masinal segada kohev jäätis.

allikas: Kaie Mei

Kommentaare ei ole: