kolmapäev, 24. september 2014

Ploomi-clafoutis ehk Prantsuse pannikook

Clafoutis on lihtne pannikook, mida saab teha just endale sobivate marjadega/viljadega, kuid hapukas maitse sobib sellega ideaalsemalt. Ploomid on just üks sellest nö õigest valikust sinna. Seda küll peetakse magusaks roaks, kuid mina ei pelgaks seda isegi süüa hommikusöögina, soojalt ja klaasikese külma piimaga. Viimane kooslus sobib sellele roale ideaalselt.

Vaja;
125ml jahu
120g suhkrut
1tl vanillisuhkrut
4 muna
30g võid+veidi vormi määrimiseks
125ml piima
125ml kohvikoort
500g poolitatud ploome (ilma kivideta)

pealeraputamiseks tuhksuhkrut


Sega omavahel kuivained ning sega omakorda munadega. Lisa sultatud ja veidi jahtunud või ning piim ja koor. Sega hoolega kõik läbi, kuni mass on ühtlane.
Määri 20x30cm ahjuvorm võiga (või vooderda küpsetuspaberiga) ning kalla tainas vormi. Aseta peale lõikepool peal ploomid. Küpseta 180kraadises ahjus 40-45 minutit. Lase seejärel mõned minutid seista ning raputa üle tuhksuhkruga ja lase hea maitsta.

allikas: Toit&Trend september-oktoober 2014


2 kommentaari:

Maris ütles ...

Mis sa arvad, kas punaseid sõstraid kasutades tuleks hea või jääks hapuks? Muidugi võib vist siis rohkem suhkrut panna..

Kati ütles ...

Ma arvan et nendega oleks asi täitsa proovimist väärt, aga pane siis ikka nii et oleks. Hapukus sõltub marjadest, kuigi nad kipuvad olema suht hapud. Kui arvad et jääb liiga, siis pane jah veidi suhkrut rohkem.