neljapäev, 16. oktoober 2014

Tomati-kanapasta

Pastaisu oli ühel õhtul kohe nii suur, et lappasin oma tallelle pandud retseptid läbi ja silma see lihtsa valmistuskäiguga tomatipasta jäigi. Kui ma tavaliselt pooldan kanapastat nö valge kastmega ning loomaliha osas eelistan punast, siis seekordne risti-vastupidi olukord üllatas mind maitse poolest täitsa kenasti.



Vaja(4-le):
300g  pastat (endale meelepärane-farfalle,penne vms)
450g kanafileed (kui võimalik siis meemarinaadis)
1 sibul
õli
1 pakk (390 g) purustatud tomateid, ürtidega
1dl vett
näpuotsatäis suhkrut
1 pakk (200 g) Creme fraiche(pipra või röstitud sibulaga) - mina kasutasin tavalist, kuna meil ilmselgelt nii peente maitsetega varianti veel ei pakuta

Keeda pasta vastavalt pakil olevale õpetusele.
Tükelda vajadusel kanafilee ja pruunista õlis pannil. Tõsta kõrvale. Prae hakitud sibul ja lisa pannile tagasi ka kana. Kalla juurde purustatud tomatid, loputa pakk/purk üle veega ning lisa seegi vedelik kastme hulka. Lisa seejärel ka suhkur ning kuumuta nii 5 minutit.
Viimaks lisa juurde creme fraiche, sega, kuumuta, kuid ära keeda.
Kui kaste on valmis, siis ühenda see pastaga, sega läbi ning serveeri. Serveerimisel võid lisada juurde ka veidi rukolat, kellele maitse, kellele ilu tarbeks.

allikas: K-Ruoka

Kommentaare ei ole: