kolmapäev, 8. oktoober 2014

Huvitavate kaaslastega hakklihavorm

Kui tavaliselt on kartul ja hakkliha vanad sõbrad muiste, aga mis saab siis kui kampa löövad ka suvikõrvits ja kitsejuust. Saab lihtne ja maitsev õhtusöök. Kui kartul, hakkliha ning suvikõrvits on suhteliselt neutraalsete maitsetega, siis kitsejuust annab kolmele eelnevale mõnusa lisanüansi. Täiesti üllatav kooslus, mis omakorda tegi retsepti kohe huvipakkuvaks, kui seda ajakirjas märkasin. Nii ta proovimiseni jõudiski.

Vaja:
7-8 kartulit
350g hakkliha
2dl rõõska koort
sool-pipar
1 keskmine suvikõrvits
150g valgehallitusega kitsejuustu
till/petersell


Pese, koori ja riivi kartul, misjärel kurna tekkinud vedelik. Maitsesta soola-pipraga ning lisa hakkliha. Sega korralikult läbi ja aseta ahjuvormi ning kalla üle rõõsa koorega. Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit, misjärel kata vorm vaheldumisi suvikõrvitsaviilude ja kitsejuustuga. Küpseta seejärel veel 10-12 minutit. Enne serveerimist puista üle värske tilli/peterselliga.

Anonüümne kriitik võttis kohe 2 portsjoni, see juba näitas et asi pidi olema hea!

allikas: Nipiraamat september 2014

Kommentaare ei ole: