pühapäev, 12. oktoober 2014

Vahemere lihapallid

Vahemere sõna tekitab juba tunde, et tegemist on millegi hea, värske ning maitserikkaga. Peale väsitavat töönädalat laupäeva hommikul raamatuid lapates ja mõeldes, mida head ja uut täna valmistada, siis pilk kuidagi iseenesest jäi selle retsepti peale ja miski muu mitte kuidagi ei erutanud antud kokaraamatu vaates mind üldse. Ja valik osutus kümnesse. Pallid olid mahlased, erilisema maitsenüansiga, kui tavalised lihapallid, mida oleme harjunud sööma ja kuskuss sinna kõrvale oli ideaalne. Valmistuskäik peale selle minu meelest ülilihtne.


Vaja (4-le):

400g hakkliha
4spl piima või vett
3spl riivsaia
2tl kappareid
1tl sambal oelek-tšillipastat
4spl riivitud parmesani
1 muna
soola-pipart
2spl peenestatud basiilikut

Kaste:
400g purustatud tomateid
3spl tomatipastat
2dl puljongit
1 küüslauguküüs
1tl oreganot
2tl suhkrut
soola-pipart
värsket peenestatud basiilikut


Esmalt alusta lihapallidest. Pane kaussi piim, riivsai, peenestatud kapparid, tšillipasta, riivitud parmesan ja muna. Lase segul u 5 minutit paisuda. Sega juurde hakkliha ja basiilik, maitsesta kergelt soola-pipraga ning sega ühtlaseks lihapallitainaks. Vormi niisutatud käte vahel endale meelepärase suurusega pallid.
Seejärel asu kastme juurde. Pane kastrulisse purustatud tomatid, tomatipasta ja puljong (mina kasutasin köögivilja oma), maitsesta riivitud/purustatud küüslaugu, oregano, suhkru, soola ja pipraga. Keeda mõni minut. Tõsta pallid kastmesse ning keeda mõõdukal kuumusel 10 minutit. Lõplik keetmise aeg sõltub kui suured pallid tegid. Kontrolli küpsust kindlasti.

Serveeri endale meelepärasega, meil oli selleks kuskuss, mis sobis sinna kõrvale ideaalselt.

allikas: "102 retsepti kirglikule kokkajale"




Kommentaare ei ole: