teisipäev, 14. oktoober 2014

Sinepine kanapada köögiviljadega

Tuul on juba parajalt kõle, seega sobivad üha enam meie toidulauale soojendavad hautised. Siit üks mõnus köögivilja-kanapada. Kel soovi, võib ka törts kangemat konjaki näol lisada koos puljongiga.

Vaja:
6 kanakoiba
2 sibulat
1 porgand
2 küüslauguküünt
8 väiksemat kartulit
500ml kanapuljongit
10 musta terapipart
1 loorberileht
paar oksa värsket lehtpeterselli ja tüümiani
2spl mahedat sinepit
250ml rõõska koort
soola-pipart


Puhasta sibul, küüslauk, porgand ja kartul. Hõõru kanakoibi soola-pipraga ja pruunista ahjupotis veidikese õliga. Lisa juurde tükeldatud sibul, porgand ja veidi hiljem tükeldatud küüslauk. Pruunista. Lisa pooleks (või sektoriteks) lõigatud kartul ning maitseained - pipraterad, loorberileht, petersell, tüümian. Valmista puljong, milles lahusta sinep ning vala kõik ahjupotti. Hauta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
Kastme jaoks vala potist vedelik pannile/kastrulisse, keeda kõrgel kuumusel kuni pool vedelikust on kokku keenud. Lisa rõõsk koor ja kuumuta kuni keemiseni. Vajadusel maitsesta. Vala kaste tagasi ahjupotti ning serveeri.

allikas: Liisi Blogi

1 kommentaar:

Liisi ütles ...

Konjaki lisamine kastmele on väga hea mõte. Proovin järgmisel korral.