neljapäev, 21. mai 2015

Kreemjas rabarberikook

Kuna rabarberihooaeg on juba täies hoos ja mulgi neid kena punt külmikus ootas, siis kasutasin juhust ning selle ajakirjast Maret silma jäänud magusaampsu tegemise ka ette võtsin. Oli ka põhjust, sellest sai nädalavahetuse sünnipäevaralli teise vahetuse kook, mida ma ise küll maitsta ei jõudnud, aga sõnum mis minuni jõudis - väga maitsev! Ilmselt tuleb siis veel kord ette võtta, et saaks ka ise maitse proovitud.


Vaja:
500g lehttainast
500g rabarberit
200g soolapähkleid
2 muna
200g marmelaadisuhkrut

Määri vorm (18x26) võiga. Laota lehttainas vormi põhja - äärtele ning lõika üle serva ulatuv tainas ära, võid selle asetada vormi põhja nö topeltpõhjaks. Koori-tükelda rabarber, mikserda (nt köögikombainis) soolapähklid võiks (võtab aega paar minutit) ning sega need kaks omavahel. Lisa seejärel munad, marmelaadisuhkur ning sega kõik ühtlaseks. Vala täidis vormi ning küpseta kooki 200 kraadi juures u 40 minutit. Lehttaina küpsust võid kontrollida ka tikuga - kuna ahjud on erinevad, siis võib ka kook varem valmida, nagu minul.

allikas: ajakiri Maret/Kokkama.ee

Kommentaare ei ole: