reede, 1. mai 2015

Kartuli-brokolitamp kana-juustukastmega

Kuna olen viimasel ajal teadlikult hoidunud nii kartulist kui pastast, kuid samas ei taha ka enam toidulauda väga üksluiseks muuta, siis otsustasin kartuliga veidi pattu teha ja seda siis brokoliga segada. Meenus eelmise aasta kokakooli üks huvitav leid, nimelt kartuli-brokolitamp, mis üllatas kõiki oma hea maitsega ja kuna brokoli on ju "hea" ja nö lubatud roheline, mis vaid head teeb, siis oligi üheks õhtuks söögiidee olemas. Lisaks otsisin veebiavarustest midagi kanaga lisaks, mis poleks lihtsalt filee ja sattusin ühe lihtsa toidutare kastmeretsepti otsa.


Vaja kastme jaoks (4-le):
500g kanakintsuliha
0,5 tk kanapuljongikuubikut
1,5dl piima või 10% rõõska koort
200g Merevaiku kukeseentega
basiilik
õli

Lõika kanakintsuliha tükkideks ja pruunista tükid õlis. Murenda lihale puljongikuubik, lisa veidi vett ja hauta tasasel tulel, kuni liha on pehme. Lisa seejärel piim või koor ning Merevaik ja hauta segades veel 5 minutit. Maitsesta valminud kaste hakitud basiilikuga.
Serveeri meelepärasega, nt keedetud riisi või pasta ja värske salatiga. Meil oli lisandiks nagu juba ülal mainitud kartuli-brokolitamp, mille valmistamise kohta võid lugeda siit.

allikas-kaste: toidutare

Kommentaare ei ole: