reede, 29. mai 2015

Rabarberi-maasikakoogid halvaaga

Suvi koputab juba vaikselt uksele, päike kütab päevad soojemaks, samas öödel näpistab veel öökülm. Hetkel on rabarber vägagi teema, maasikad küll pigem välsimaised. Kuid kooki sobivad mõlemad kokku ideaalselt, olgu siis kodumaine või välismaine. Antud retseptis kaaslaseks ka halvaa.
Vaja:
500g pärmilehttainast
150g maasikaid
300g rabarberit
100g halvaad


Lõika lahtirullitud tainast nelinurksed tükid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.Tee igale tükile 1 cm kauguselt igast servast terava noaga sisselõige (aga ära lõika põhjani läbi), siis kerkivad ääred kenasti üles. Kata tainatükid purustatud halvaaga, lao peale viilutatud rabarber, kata mõne maasikaviiluga ning puista peale ka halvaad. Küpseta 200-kraadises ahjus u 15 minutit või kuni tainaosa on läbi küpsenud ning mõnusalt pruunikas.
Lase jahtuda ja naudi!


allikas: Toidutegu



Kommentaare ei ole: