Suvi koputab juba vaikselt uksele, päike kütab päevad soojemaks, samas öödel näpistab veel öökülm. Hetkel on rabarber vägagi teema, maasikad küll pigem välsimaised. Kuid kooki sobivad mõlemad kokku ideaalselt, olgu siis kodumaine või välismaine. Antud retseptis kaaslaseks ka halvaa.
Vaja:
500g pärmilehttainast
150g maasikaid
150g maasikaid
300g rabarberit
100g halvaad
Lõika lahtirullitud tainast
nelinurksed tükid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.Tee igale tükile 1 cm kauguselt igast servast
terava noaga sisselõige (aga ära lõika põhjani läbi), siis kerkivad ääred kenasti üles. Kata tainatükid purustatud halvaaga, lao peale viilutatud
rabarber, kata mõne maasikaviiluga ning puista peale ka halvaad. Küpseta
200-kraadises ahjus u 15 minutit või kuni tainaosa on läbi küpsenud ning mõnusalt pruunikas.
Lase jahtuda ja naudi!
allikas: Toidutegu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar