esmaspäev, 22. veebruar 2016

Linnupiimakook

Mulle isiklikult väga meeldivad nii linnupiima kommid kui šokolaad. Ma võiks neid lõpmatuseni süüa. Aga kui olemas on kommid ja šokolaad, siis saab teha ju ka kooki. Nii saigi ema sünnipäevaks valmistatud just see, parajalt sidrunise kreemi, kakaose põhja ning šokolaadiglasuuriga linnupiimakook.

Vaja:

Põhi:
6 munavalget
1,5dl suhkrut
2spl jahu
1spl kakaod

Kreem:
6 munakollast
2spl suhkrut
1dl piima
1tl vanillisuhkrut
200g toasooja võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor

Glasuur:
100g šokolaadi
25g võid

Vahusta munavalged kõvaks vahuks ning sega juurde omavahel segatud kuivained. Vala saadud mass 24cm lahtikäiva koogivormi põhja (põhi küpsetuspaberiga kaetud) ning küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahutada ning aseta alusele. (ahjus kerkib põhi kenasti kõrgeks, kuid jahtudes vajub tagasi alla).
Kreemi tegemiseks sega munakollased piima ja suhkruga ning kuumuta madalal temperatuuril pidevalt segades, kuni paksenemiseni, ära keema lase! Jahuta, lisa vanillisuhkur ning lisa vahustades osade kaupa või. Viimasena lisa sidrunimahl ja koor. Sega kreem läbi ning vala eelküpsetatud põhjale ja pane kook külma nö tarduma. Viimasena valmista glasuur - sulata šokolaad koos võiga veevannil ja vala tahenenud koogile. Hoia serveerimiseni külmas.

allikas: Tordiraamat

Kommentaare ei ole: