neljapäev, 10. august 2017

Kana mee ja sinepimarinaadis

Minu jaoks uus ja huvitav maitsekooslus, kuid just sobilik kergemaks grilliks sumedal suveõhtul. Paar tundi marinaadis olemist ja grillile ning suts ongi valmis mõnusalt mahe kana õhtusöögiks. Suvine salat kõrvale ja korralik kõhutäis ongi olemas.


Vaja (4-6le):
1kg kana kondita ja nahata kintsuliha või kanafileed

Marinaad:
50g sulatatud võid
2-3spl Dijoni sinepit
2-3spl vedelat mett
1spl Worcesteri kastet
2 küüslauguküünt
värsket tüümiani, rosmariini vm ürte

Haki küüslauk ning sega kõik marinaadiained omavahel, kuni moodustub ühtlane mass. Tõsta sinna seejärel tükeldatud (endale sobiva suurusega tükid) kana, sega ning vaata et kõik tükid oleksid kenasti kaetud. Jäta marineeruma paariks tunniks. Enne grillimist pühi lihalt üleliigne marinaad ja grilli (kuidas keegi, kas restiga, varraste otsa pannes või muud moodi) kuni kana on küps. Serveeri näiteks salati või grillitud köögiviljadega.
Naudi!

allikas: Toit&Trend juuli-august 2017


Kommentaare ei ole: