laupäev, 12. august 2017

Lõhesupp

Suvisel hoogsal grilliajal on vahest supp, mis sest et soe, äärmiselt mõnus vaheldus. Kerge, sõltuvalt supist ka lahjem söögikord üldjuhul. Olen teinud lõhesuppe üht ja teistmoodi ja neid siingi postitanud, kuid alati leian mõnest uuest kokaraamatust miskit uue nüansiga uue retsepti. Nagu ka allolev retsept, mis pärineb ühest täitsa huvitavast kokaraamatust, mille soetasin Soomes kirbukalt. 


Vaja (5-le):
1spl võid
1 sibul, peeneks hakitud
2L kalapuljongit
8 musta pipra tera
2 loorberilehte
300g kartuleid, enda jaoks parajateks tükkideks tükeldatuna
100g porgandeid, samuti tükeldatud meelepäraselt
100g pastinaaki, tükeldatud meelepäraselt
4dl koort
sool, pipar
1spl suhkrut
300g lõhet
tilli

Kuumuta sibul võis, lisa kalapuljong, mustad terapiprad ning loorber ja keeda kuniks sibul pehme. Lisa seejärel kartulitükid, keeda minutijagu, misjärel lisa juurde porgand ja pastinaak. Keeda kuni aedviljad on pehmed. Kuniks aedviljad keevad, aja teises potis/kastrulis koor keema. Kui aedviljad pehmed, lisa keev koor supile, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Lisa kõige lõpus lõhetükid ja keeda vaid hetk, kuna kala valmib minutitega. Mina isegi tavaliselt võtan juba supipoti tulelt, kuna keev vedelik küpsetab kala edukalt läbi. Lisa hakitud till ning naudi!

allikas: Passion for food, Intohimona ruoka


Kommentaare ei ole: