reede, 4. august 2017

Oreo toorjustukommid

Ülimalt lihtne kommiretsept, mis hakkas internetis silma, kui oma igasuvise Soome tripi jaoks külakosti valima asusin. Olen mitu aastat järjest sinna isetehtud komme viinud ja eks ootus on alati õhus, et mida siis seekord tuuakse. Kuna midagi keerukat hetkel ette võtta ei saanud, siis sellised purusta - sega kokku - kata šokolaadiga kommid oli kiire viis midagi maitsvat kaasa valmistada. Ja loomulikult võõrustajad taaskord vaid kiitsid, et oh kui head. Minu enda jaoks oli tegemist veidi liiga magusate isenditega, kuid kohvi kõrvale just parajad magusad ampsud siiski.
Kui varasemalt pole meil Oreo küpsised just poelettidel silma hakanud, siis tegelikult tegemist ülimalt populaarsetet maiustega ning millest mujal maailmas juba oi kui palju variatsioone ning tegelikult ka Eestis sellele sarnaseid tooteid päris mitmeid, nt Domino või meie kodune Mesikäpp. Mina isiklikult kasutasingi kodumaist toodangut asendusena.


Vaja (u 14 tk):
100g küpsiseid - Oreo, Domino või Mesikäpp
100g maitsestamata toorjuustu

Katmiseks sobivat šhokolaadi, kas nt 100g tumedat+100g valget šokolaadi või 200g ühte sorti, kuidas endale meeldivam on. Mina tegin pooleks, nii tumedat kui valget.
Lisaks võib siis šokolaadiga katmise järel kaunistada veel kuivatatud söödavate lillede või nt kookoshelveste, tšhillihelvestega.


Purusta küpsised, eriti kiirelt saab seda köögikombainiga, sega toasooja toorjuustuga ühtlaseks massiks. Veereta käte vahel väikesed pallikesed ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Sulata šokolaad, kata pallikesed sulašokolaadiga ja kaunista. Hoia komme enne maiustamist külmikus, et kate jõuaks taheneda.

allikas: koogikontor.ee

Kommentaare ei ole: