pühapäev, 30. juuli 2017

Apelsini-ricotta kook vahukoore ja maasikatega

Päike, heinamaa, puhkus ja maasikad, see on suvi, mis sest et sel aastal kuidagi hiline ja pigem kesisevõitu. Lõppemas on mu kolmas puhkusenädal ja kuna ma vahepeal midagi suurt küpsetanud pole ning see Selveri suvekirja retsept mul hinge peal oli, siis tegin ära. Väga hea, päikeseline ning maitsev. Mõnusalt apelsinine ka. Ainus mida mina ei kasutanud oli palsamisiirup ning retsepti juures pildil olnud kirsid said asenduseks koduaia mustad sõstrad.


Vaja:
3 1/4dl jahu
4spl suhkrut
150g külma võid (tükeldatud)
suts soola
2-4spl jääkülma vett

400g ricotta't
4-5spl vahukoort
4spl suhkrut
2 muna
2tl riivitud apelsinikoort

vanillisuhkruga vahustatud koort või Kreeka jogurtit
maasikaid või ka muid marju
palsamisiirupit

Taina jaoks sega kõik ained köögikombainis purujaks, kummuta seejärel lauale ning mätsi käte abil palliks. Pane toidkilesse ning 20 minutiks külma.
Kuumuta ahi 200kraadini, vooderda koogivormi põhi ning küljed tainaga ning aseta seejärel taas 20 minutiks külma. Seejärel kata tainas küpsetuspaberi ning -ubadega (või kuivatatud hernestega) ning küpseta 20 minutit, misjärel eemalda paber ning oad ja lase edasi küpseda 5 minutit, kuniks põhi on tahenenud.
Vahepeal valmista täidis - vipselda kõik koostisosad ühtlaseks ja vala kuumale põhjale. Alanda ahju temperatuur 180kraadini ning küpseta seejärel 20-25 minutit, kuniks täidis veel veidi võbeleb, kuid on siiski juba tahenenud. Jahuta ja hoia külmikus lisaks 2 tundi.
Enne serveerimist kaunista vahustatud koore, marjade ja palsamisiirupitriipudega. Üks maitsev suvine kook ongi valmis nautimiseks.


allikas: Selveri suvekiri

Kommentaare ei ole: