reede, 14. juuli 2017

Suvine kartulisalat

Eilsele vihmale vastuseks on täna päike taas pilve tagant väljas, soojaga just ei hiilga, aga natuke juba taas suve moodi, vähemalt aknast õue vaadates. Suvi ja salatid, need käivad kenasti käsikäes. Midagi kerget grilli kõrvale ning värsket kraami, mida salatisse panna on ju hetkel rohkem kui küll. Siit üks mõnus koorene suvisest värskest kraamist punnis vesrsioon.


Vaja (4-le):
1kg värsket kartulit (eriri nunnud on need kõige pisemad)
4 marineeritud või soolakurki
4 muna
250g kirsstomateid
sibulapealseid
värsket tilli ja peterselli
2tl täisterasinepit
majoneesi
hapukoort
soola, pipart

Keeda kartulid ja munad, jahuta. Poolita tomatid, haki jahtunud kartulid suuremateks tükkideks (pisemad tee nt pooleks), munad ja kurk väiksemateks. Haki sibul ja maitseroheline, natuke tilli jäta kaunistamiseks, ülejäänud sega juba hakitud komponentide hulka. Lisa sobivas koguses majoneesi ja hapukoort, mis maitsesta sinepi, soola ja pipraga (soovitan majoneesi, hapukoore ja sinepi eelnevalt omavahel segada ja siis alles lisada salatile). Serveerimisel raputa peale tilli. Naudi!

allikas: Toit&Trend juuli-august 2017

Kommentaare ei ole: