neljapäev, 27. juuli 2017

Veiseliha-kofta

Mõnusalt vürtsköömnesed ja koriandriga hakkpallid, mida on ülimalt lihtne valmistada ja grillida - sega vaid ained kokku, suru ümber varraste, korralik kuumus ning maitsev söök ongi valmis.


Vaja*:
1,2kg veisehakkliha
3 keskmist sibulat
1,5tl kaneeli
3tl paprikapulbrit
1,5tl tšillipulbrit
3-5tl jahvatatud vürtsköömneid
5 küüslauguküünt
2tl jahvatatud koriandriseemneid
peterselli- ja koriandrilehti
soola

Koori küüslauk ja sibul ning haki väikesteks kuubikuteks. Haki maitseroheline. Pane kõik koostisained köögikombaini ja surista ühtlaseks massiks. (Võid segada ka loomulikult käsitsi ühtlaseks massiks.) Jaga saadud mass väikesteks pallideks ning suru pikliku vorstina eelnevalt leotatud puidust varraste ümber. Vaata et liitekoht saaks korralikult kokku surutud. Kata kilega ja hoia külmas 1-4 tundi. Kuumuta grill ning määri rest õliga ning grilli kofta'sid kõrgel temperatuuril igast küljest, kokku u 8-10 minutit. 
Serveeri pitaleiva või muu endale meelepärasega.

* mina tegin 400g hakklihaga ja sain 6 keskmise suurusega koftat

allikas: Aiapidu


Kommentaare ei ole: