reede, 7. juuli 2017

Banaani-küpsisekook hapukoorega

Lubasin , mis ma lubasin siin eelmised postitused, et tundub et saan taas joonele, aga nagu ikka läheb teisiti. Taaskord jäänud päris pikk vahe vahele, aga see saab kohe parandatud, ühe vahva ja lihtsa küpsisekoogiga. Valmistasin selle ca kuu tagasi meie kontori lahtiste uste päeva puhul, kuid see sobib hästi ka lõpetama mistahes kaunist suvemomenti. Kui see suvi muidugi kunagi saabub. Tegemist lihtsa ja maheda küspsisekoogiga, kus kokku saavad hapukoor ja iirisekommid, ning banaan.


Vaja:
650g paksemat hapukoort
100g iiriseid
2 pakki ('a 165g) sidrunimaitselisi küpsiseid
6 banaani

immutamiseks ca 2dl piima

Tükelda esmalt iirised ning sega 500g hapukoorega. Koori ja viiluta 4 banaani. Kasta küpsised piima ja lao alusele 2x4 küpsist. Määri küpsisekihile hapukoore-iirisesegu ja lao peale banaaniviilud. Jätka kihtide ladumist, kuni aineid jätkub. Viimasele küpsisekihile määri õhuke kiht hapukoort. Kata kook toidukilega ja pane 6-7 tunniks, veel parem kui üleöö, külma. Enne serveerimist määri kook pealt ja külgedelt ülejäänud 150g hapukoorega ning kata banaaniviiludega vm meelepärasega, mina lisasin nt kuivatatud lilli.
Lase hea maitsta!

allikas: Väike küpsisekoogiraamat

Kommentaare ei ole: