reede, 21. juuli 2017

Lihapallid köögiviljadega

Ka meie suvi on sinna lõpuks jõudnud, et igasugust värsket kraami on nii turult kui ka oma aedadest juba võtta. Seda värskust tuleb hoolega ära kasutada, kuna kauaks seda hooaega on, nagu Eesti suvegi. Siit üks mahedamaitseline ning aedviljadest punnis lihapallide retsept, mida võid valmistada nii pannil praadides, kui ka minimuffinivormis ahjus. Serveerimiseks vali ise meelepärast, minul olid selleks pasta ja tomatikaste.


Vaja (24tk):
400g kodust hakkliha
1 muna
1 pisem roheline suvikõrvits (u 120g)
1 pisike porgand (u 50g)
100g ehk pool kollast paprikat
1tl soola
40g ehk pool sibulat, peeneks hakituna
3spl värskelt hakitud koriandrit
musta pipart
õli

Riivi porgand, suvikõrvits ja paprika suure riiviga, aseta kaussi, puista üle soolaga ning jäta 10 minutiks seisma. Vala köögiviljad sõelale ja pigista välja kogunenud vedelik. Pane tagasi kaussi, lisa ülejäänud ained. Sega kätega ühtlaseks tainaks. Kuna köögiviljad seisid soolas, siis lisasoola ilmselt ei tarvitse panna.
Kuumuta ahi 200kraadini, määri muffinipesad õliga ja vormi märgade käte abil pesadesse pallikesed. Küpseta ahjus 40 minutit, poole küpsmise ajal neid ringi keerates.
Mina isiklikult praadisin pallid pannil, lisasin 1 purgi salsakastet ning purustatud tomateid, millest sai parajalt mõnusa kastme sinna juurde. Palle ning kastet serveerisin pastaga.

allikas: Oma Maitse juuli 2017

Kommentaare ei ole: