kolmapäev, 6. märts 2019

Munanuudlid seente ja brokkoliga

Ka ilma lihata toit võib olla maitsev. Täpselt selliseks antud retsept kujuneski. Kui alguses ikka mõtled et tahaks ikka natuke ka tummisemat sisse, siis tegelikult seened asendavad selle osa täitsa kenasti. Ja kui meespere korraks kõhkleb et ei tea mis asi see küll on (loe: liha polegi), siis hambaid sisse lüües võib nii vägagi üllatuda selle juurviljade ja nuudlite kombost.


Vaja(4-le):
300g shampinjone, viilutatud
õli praadimiseks
1/2tl suitsutatud paprikat
2tl sojakastet
250g munanuudleid
1 brokkoli, väiksemateks õisikuteks jagatud
50g külmutatud herneid
3 munakollast (võid soovi korral ka koos valgega lisada)
rohelist sibulat, hakitud
sool, pipar

Esmalt prae seened, kuniks need on pehmed, lisa paprikapulber ja sool-pipar ning prae kuniks seened on kaunilt pruunistunud.  Sega hulka sojakaste. Valmista nuudlid vastavalt pakil olevale õpetusele. Keeda brokoliõisikuid keevas vees 3 minutit. Seejärel pane praetud seened, brokkoli ja herned kaussi koos munaga (toore), lisa nuudlid  (nii et nendega ka keeduvett natuke kaasa läheks). Sega läbi ja pane kõik koos tagasi pannile ja kuumuta läbi. Ole kindel et muna on läbiküpsenud. Serveerimisel lisa rohelist sibulat. Naudi!

allikas: BBC GoodFood

Kommentaare ei ole: