neljapäev, 21. märts 2019

Maroko broilerihautis

Esimest korda seda retsepti lugedes oli kohe tunne et vinnaks oma tagine'd välja ja pühiks tolmust puhtaks, aga kuna otsustasin retseptis olnud rinna-ja koivatükid kintsulihaga asendada, siis sai seekord ka tavalise kõrgema äärega panniga edukalt hakkama. Kuigi jah tagine'd peaks vahelduseks ikka kööki tagasi tooma ja neilegi tööd leidma. Kogu maitseainebukett toob eredalt aastatetaguse Maroko reisi silme ette.


Vaja(4-6'le):
500g broileri rinna-ja koivatükke
2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 paprika
1 väike suvikõrvits
õli
sool, pipar
1tl kaneeli
1tl paprikapulbrit
1/2tl kurkumit
1/2tl jahvatatud vürtsköömneid
2-3dl vett
1 laimi mahl
100g rohelisi oliive
hakitud värsket peterselli ja koriandrit

Valmista ette kõik aedviljad -  pese ja vajadusel koori ning tükelda sibul, küüslauk, suvikõrvits ja paprika. Kuumuta potipõhjas või kõrgemate äärtega pannil õli ja pruunista broileritükid üleni kuldpruuniks. Lisa sool, pipar, loorberileht ja kõik ülejäänud jahvatatud maitseained. Sega. Lisa seejärel kõik hakitud köögiviljad, vesi ja laimimahl. Pane kaas peale ja hauta rooga umbes 45 minutit pliidil (või 175kraadises ahjus), kuni broileritükid on täiesti küpsed. Küpsemise ajal sega paar korda ja vajadusel lisa vett. Valmis toidule lisa rohelised oliivid, hakitud petersell/koriander. Soovi korral paku juurde nt riisi.

allikas: Lihtsad liharoad (50 retsepti)

Kommentaare ei ole: