reede, 7. veebruar 2020

Kirsi-juustutort laimiga

Oeh, sünnipäevapeod on selleks aastaks peetud ja aeg pidulaudu katnud koogid teieni tuua.Kuna tegemist neil päevil oli enam kui küll, siis koogid valisin spetsiaalselt sellised, mida ei pea kaua küpsetama vaid pigem valmiks "ise" ehk tardudes. Kõik 3 eksemplari mida valmistasin õnnestusid ideaalselt. Ma pole küll väga suur moosisõber, pigem nagu üldse ei tarbi, siis see kirsi-juustukook üllatas mind väga, sinna lihtsalt see moos sobis ideaalselt. samuti andis laim mõnusa järelmaitse nüansi ehk et kokku oli see kombo lihtsalt super. Ja no see et valmistamine lihtne, vaid lisaboonus.


Vaja:
1-2 pakki neljakandilisi šokolaadiküpsiseid, a' 180g (nt Kalev, Selga, jne)
70g võid

5 želatiinilehte
600g maitsestamata toorjuustu
1,5dl tuhksuhkrut
2tl vanillisuhkrut
2tl riivitud laimikoort
2spl Amaretto likööri
2spl laimist pressitud mahla
3dl vahukoort

2-3dl kirsimoosi
3tl laimist pressitud mahla

Sulata või, purusta küpsised (minul kulus küpsiseid u 1,5 pakki, et 24cm läbimõõduga vorm kenasti katta) ning ühenda omavahel. Suru saadud mass lahtikäiva 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ning tõsta täidise tegemise ajaks külma.
Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa laimikoor ja soovi korral Amaretto. Kuumuta potis 2spl laimimahla keemiseni, tõsta kõrvale ning lahusta selles ükshaaval kuivaks pigistatud želatiinilehed. Lase hetke jahtuda ja nirista segades toorjuustumassi hulka. Sega seejärel ettevaatlikult hulka ka vahustatud koor. Kalla täidis vormi. Tõsta vähemalt 4ks tunniks kuni järgmise päevani külma. 
Vahetult enne serveerimist sega moos 3tl laimimahlaga ja laota koogile. Naudi!

allikas: Eesti Naise koogiraamat

Kommentaare ei ole: