neljapäev, 20. veebruar 2020

Tatra-peedi risoto

Tatrast ja peedist valmiv risoto on küll lihata, kuid igati toitev ja ideaalne talvine toit õhtusöögilauale. Mina kasutasin toortatra asemel tavalist ning riivitud peedina, poes müüdavat keedetud ja riivitud peeti. Ja kindlasti soovitan juustu peale puistata, sest see annab mõnusa soolaka nüansi.


Vaja(4'le):
1 sibul
õli
2,5dl toortatart
500ml aedviljapuljongit
350g riivitud peeti
200g Fetika juustu (Rimi)
1 spl sidrunimahla
hakitud tilli
soola, pipart

Haki sibul. Kuumuta potis või sügaval pannil õli, lisa sibul ja prae madalal kuumusel läbipaistvaks. Puista hulka sõelal külma veel all läbi pestud toortatart, puljong ja riivitu peet. Lase 15-20 minutit podiseda, kuni peaagu kogu vedelik on tatrasse imendunud. Maitsesta soola-pipraga, kui soovid lisa ka törts sidrunimahla. Serveerides puista peale juustu ning hakitud tilli. Naudi!

allikas: Toit&Trend jaanuar-veebruar 2020


Kommentaare ei ole: