teisipäev, 18. veebruar 2020

Tarretatud kalkuni-sinihallitusjuustutort

Peale sünnipäeva tuleb kohe üsna varsti ka sõbrapäev. Taaskord sai kolleegidega kokku lepitud, et kel mahti see küpsetab-valmistab miskit söögipoolist meie ühisele istumisele. Kuna sünnipäevaks tehtud võileivatort kõigile väga meeldis, siis anti vihje, et äkki ka selleks korraks. Otsisin oma "Võileivatortide" raamatu siis sedapuhku ülesse ja seda läbi lapates leidsin just sellise lihtsa tarretatud versiooni, kus tooni andmas ananass ning sihihallitusjuust, mida toetab kalkuniliha. Sai neid tehtud siis kohe kaks, kuna õhtuks olid sõbrad lauamänguõhtule kutsutud.


Vaja:
200g (u 6 viilu) vormileiba
75g võid

3 želatiinilehte
200g suitsutatud kalkunikintsuliha (ise kasutasin kana)
50g värsket kurki
1,5 purki (a' 220g) ananassirõngaid
1tl sidrunipipart
125g sinihallitusjuustu
1,5dl maitsestamata jogurtit
3spl sidrunimahla
2dl vahukoort

kaunistamiseks - 50g sinihallitusjuustu; 1 purk (a' 220g) ananassirõngaid

Riivi või purusta köögikombainis leivaviilud, sulata või ning seejärel ühenda need omavahel. Kata 23cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru leivamass vormi põhja.
Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks paisuma. Haki kalkuniliha, kurk ja ananass, sega ning lisa sidrunipipar ja murendatud sinihallitusjuust. Sega seejärel hulka jogurt. Pigista želatiinilehed kuivaks, kuumuta sidrunimahl, lahusta selles želatiinilehed ja nirista tükeldatud ainete hulka. Vahusta koor ja sega ülejäänud ainetega. Vala täidisemass vormi ning pane tort vähemalt 4-5 tunniks külmkappi, veelparem hoia üleöö. 
Tõsta tort serveerimisalusele, kaunista anansssirõngaste ja sinihallitusjuustuga. Naudi!

allikas: Võileivatordid, soolased ahvatlused

Kommentaare ei ole: