esmaspäev, 10. veebruar 2020

Mustika-juustukook

Kaugel see suvigi enam on, talve nii ehk naa pole siiani saabunud ja kevade märke juba kõikjal. Viimane aeg eelmise suve külmutatud mustikatega üks-null teha. Järjekordne kook, mis ei vaja pikalt mässamist ning küpsetamist, vaid enamuse aja lihtsalt oota ja vaata kuidas külmikus valmib.


Vaja:
250g digestiivküpsiseid
100g sulatatud võid

250g mustikaid (võib ka külmutatud)
1,5dl suhkrut
6 želatiinilehte
2 muna
2dl tuhksuhkrut
200g maitsestamata toorjuustu
2 dl hapukoort (30%)
2 spl sidrunist pressitud mahla (1 sidrun)
näpuotsatäis soola

kaunistuseks mustikaid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise jaoks purusta mustikad koos suhkruga, tee seda kahvliga. Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Vispelda munakollased tuhksuhkruga, lisa toasoe toorjuust ja hapukoor, sega ühtlaseks. Vahusta munavalged sutsu soolaga tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult toorjuustuvahu hulka. Kuumuta sidrunimahl keemiseni ja lahusta selles ükshaaval kuivakspigistatud želatiinilehed. Lase hetke jahtuda ja sega toorjuustuvahuga. Viimasena sega hulka purustatud mustikad. Kalla täidis vormi küpsiste peale ning aseta 3-4 tunniks kuni üleöö külma. Enne serveerimist kaunista värskete mustikatega.

allikas: Eesti Naise koogiraamat



Kommentaare ei ole: