Selle maitsva soolase ampsuga lõppevad sedapuhku kohe mitmepäevaseks veninud sünnipäevapidustused. Võileivatordid on hea vaheldus muudele soolastele pirukatele ja üldjuhul ma ikka proovin pakkuda kolleegidele nii midagi soolast kui ka magusat. Singi ja juustu kombinatsioon on vana hea klassika, millele siinkohal kaaslaseks hea hunnik küüslaugumaitselist toorjuustu. Lao kokku ning öö läbi külmikus seismine teeb asja ainult mahlasemaks.
18 viilu röstleiba+9 viilu röstsaia (ise kasutasin täies mahus Mitmevilja Rösti)
Juustutäidis:
150g juustu
3 küüslauguküünt
3dl majoneesi
Singitäidis:
200g sinki
4 keedetud muna
1/2 pikka kurki
200g küüslaugumaitselist toorjuustu
1dl majoneesi
Peale:
200g küüslaugumaitselist toorjuustu
2dl majoneesi
kaunistamiseks kirsstomateid, kurgiviile, punet
Lõika saia- ja leivaviiludel servad ära. Aseta serveerimisalusele esimene leivakiht (3x3 viilu). Riivi vajadusel juust, sega purustatud küüslauguküünte ja majoneesiga ning määri leivakihile. Lao saiast peale teine kiht. Singitäidise tarbeks haki sink, munad ja kurk peeneks. Sega toorjuustu ja majoneesiga. Määri saiakihile. Lao leivast nüüd kolmas ning viimane kiht. Sega omavahel toorjuust ja majonees ning kata tort seguga. Lase külmikus seista vähemalt 5 tundi, veelparem üleöö. Enne serveerimist kaunista kirsstomatite, kurgiviilude ja punega. Head isu!
allikas: Tordid (Kodukiri lisaväljaane)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar