laupäev, 11. juuli 2020

Jaanipäeva kana

Kui marineerid ise jaanilauale kana ja see kärmelt otsa lõppeb, nii et pildistada isegi ei jõua, siis on ilmselt tegu väärt kraamiga. Nii juhtuski 3 eri marinaadiga, mida proovisin "Kana" raamatust (Potipirukast mangokarrini, kana 50 imemaitsval moel). Lihsalt grillilt kõhtu ja kui ükshetk avastad, et aga pildid, siis on juba hilja. Eks teinekord tuleb veel teha, et ka pildid juurde saada. Seniks tuleb leppida lihtsalt ühe ilusa kana pildiga:



Magus tšillimarinaad
500g broilerifileed või kanakintsuliha (ise eelistan võimalusel alati viimast)

2 küüslauguküünt
1dl magusat tšillikastet
1tl paprikapulbrit
4-5spl oliivi- või rapsiõli
meresoola ja musta pipart veskist

Koori ja purusta küüslauguküüned, sega tšillikastme, paprikapulbri ja õliga. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta kana marinaadi ja lase külmikus mõned tunnid kuni üleöö maitsestuda.

Laimimarinaad
500g broilerifileed või kanakintsuliha (ise eelistan võimalusel alati viimast)

2 küüslauguküünt
1 laimi riivitud koor ja mahl
4-5spl oliivi- või rapsiõli
meresoola ja musta pipart veskist

Koori ja purusta küüslauguküüned. Pese laim, riivi värviline kooreosa ja pressi mahl välja. Sega kõik omavahel ning maitsesta soola-pipraga. Tõsta kana marinaadi ja lase külmikus mõned tunnid kuni üleöö maitsestuda.
Kui sul on vähe aega, nii 1-2 tundi vaid marineerumiseks, siis kasuta kahe laimi mahl. Pikemal seismisel piisab ühest laimist.

Aasiapärane marinaad
500g broilerifileed või kanakintsuliha (ise eelistan võimalusel alati viimast)

2 purustatud küüslauguküünt
1spl riivitud ingverit
2spl kalakastet
3spl sojakastet
2spl teriyaki kastet
3spl viinamarjaseemne- või rapsiõli
2spl vedelat mett
0,5 hakitud punast tšillipipart
2tl seesamiseemneid
meresoola ja musta pipart veskist

Sega marinaadiained kokku, maitsesta sola-pipraga. Tõsta kana marinaadi ja lase külmikus mõned tunnid kuni üleöö maitsestuda.


allikas:"Potipirukast mangokarrini, kana 50 imemaitsval moel"


Kommentaare ei ole: