reede, 17. juuli 2020

Küpsisetort maasikate ja hapukoorekreemiga

Kui jaanipäeva lihakraamiga juba eelmistes postitustes teid veidi juba kostitasin, siis siit ka magusalaua eksemplar. Ülilihtne valmistusviis ja maitsev kook. Mis veidi keeruline, nimelt serveerimine, kuna ta on päris pehme ja selliseid klassikalisi viile ei kannata kuidagi lõigata-serveerida. Aga muidu ainult sega kõik kokku, külma tahenema ja voila. Ja mõnusalt maasikane suvekook ongi valmis.


Vaja:
400g krõbedaid kaeraküpsiseid
700g maasikaid
200g kohupiima
330g 30% hapukoort
80g tuhksuhkrut
1tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:
2dl 35% koort
2tl suhkrut


Vooderda 20cm lahtikäiva põhjaga koogivorm küpsetuspaberiga. Jäta 300g väiksemaid maasikaid kaunistuseks, ülejäänud lõika tükkideks. Murra ka küpsised tükkideks, aga mitte väga pudiks.
Vahusta külm hapukoor suhkrutega maksimumkiirusel tugevaks vahuks (võtab aega 3-5 minutit). Sega hulka kohupiim, tükeldatud maasikad ning 350g küpsisetükke. Kalla segu vormi ja vajuta korralikult kinni, et ei jääks õhutühimikke. Tasanda tordi pind, kata toidukilega ja pane kook vähemalt kaheksaks tunniks külmikusse tahenema.
Serveerimiseks vajuta koogi küljele allesjäänud küpsisetükid ja lõika kaunistusmaasikatest mõned tükkideks ning vajuta needki koogi küljele. Ülejäänud maasikad lõika pooleks ja kuhja koogi keskele. Vahusta koor suhkruga ja pritsi koogi äärde kõrged tutsud.
Asu maiustama!

allikas: Oma Maitse juuni 2020

Kommentaare ei ole: