kolmapäev, 20. aprill 2011

Üks õige hamburger

Olime juba ammu mõelnud et peaks ise kodus proovima teha üht õiget burgerit. Saigi siis ette võetu Jamie Oliveri Ameerika raamatust, see ehtne ja õige:). Plaan oli küll kotletid grillida, kuid laupäeval keeras ilm ära ja läbi tuli ajada siiski köögi ja panniga. Kuid head maitsesid need ikkagi.



Vaja(6le)

Kotletisegu:
500g hakkliha
2 keskmist sibulat
peotäis parmesani
1 muna
6 kreekerit või 4 viilu saia (koorik eemaldatud)
soola-pipart

Vürtsikas kaste:
4tl majoneesi
1tl ketshup
näpuotsatäis suitsumaitselist paprikapulbrit või Cayenne'i pipart
poole sidruni mahl

hamburgerisaiad
lehtsalat
juust(müükase pakis, ühe kaupa kile sees)
tomat
marineeritud kurk
marineeritud sibul
peekon
jne vastavalt kellegi soovile

Prae sibul pehmeks. Pane kaussi hakkliha, veidi jahtunud sibul, purustatud kreekerid või sai, riivitud parmesan ning muna. Maitsesta. Sega kätega ühtlaseks massiks. Määri ahjuplaat õliga, vormi kätega kotletid ning aseta need sinna. Kata toidukilega ning aseta külma kuni viimased tahenevad. Valmista vürtsikas kaste - sega kõik koostisained omavahel.
Nüüd järgneb kõige lõbusam osa. Meie burgerid valmisid siis kihti järgnevalt: pool saiast-lehtsalat-juust-kotlett-määri natuke kastet-tomat-kurk-teine pool saia. Sinna vahele kel soovi ka siis peekon ja marineeritud sibul. Kui kihid koos, siis panime kogu kupatuse korraks mikrosse, et juust veidi sulaks ja kogu burger veidi soojeneks. Muidugi võiks ka saia eelsoojendada ning juustu sooja kotleti peale panna, mis peaks ka töö ära tegema. Igatahes burgerid olid justkui päris ja maitsvad pealekauba. Suurel grillihooajal läheb kindlasti kordamisele.

Kommentaare ei ole: