kolmapäev, 4. mai 2011

Rabarberi tosca

Sellest on tegelikult juba jupp aega möödas, kui seda tehtud sai, aga kuna vahepeal sai puhatud nädalake, siis lihtsalt pole olnud mahti seda üles riputada. Esimesed kodumaised rabarberid olid justkui loodud selleks. Nii kui poes varsi nägin oli lihavõttekook kindel.




Põhi:
2 muna
1,5dl suhkrut
75gr sulavõid
1/2dl piima
klaas jahu
1tl küpsetuspulbrit

Sega kõik kokku pehmeks taignaks ja vala see 28 cm diameetriga lahtikäivasse vormi ja küpseta 10 min. Siis kata rabarberitükkidega, mis on suhkru ja kaneeliga segatud. Rabarberikihi paksus vastvalt maitse-eelistusele. Kui on sügavkülmast sulatatud rabarber, siis hästi nõrutada ja igaks juhuks natuke jahu sisse segada, et vesine ei jääks. Küpseta rabarberikihiga samuti 10 min.
Siis tee peale tosca kate - laota koogile pakk mandlilaste ja kalla see üle magusa seguga, mis koosneb:

100 gr võid
1 dl suhkrut
paar spl jahu
sorts piima

Sega kõik kokku ja kuumutada vaikselt keemiseni ja kalla mandlitele ühtlaselt peale.Pane 15 min ahju kuni kate on krõbepruun.

Kõik küpsetamine käis 200 C ahjus.

Kommentaare ei ole: