laupäev, 14. mai 2011

Rabarberikook biskviitkattega

Kui ma Tuuli blogis seda mõnusat retropostitust nägin-lugesin, tekkis ka kohe isu valmistada see kõige tavalisem ja klassikalisem biskviitkattega rabarberikook. Seda enam et rabarber on ju kevade hitt. Kook valmis eelmises postituses olnud maasikatiramisuga isa sünnipäevalauale.



Põhi:
300g jahu
200g võid
100g suhkrut
1 muna

Sega kuivaineid, lisa need külmale võile, löö samasse lahti muna ning haki koostisosad läbi kuni ühtlase puru tekkimiseni. Suru tainapuru palliks ning aseta ca 1 tunniks külmkappi. Külmkapist võetud tainas rulli 0,5cm paksuseks ning aseta vormi(mina surusin kogu taigna lihtsalt 28cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi) Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10 minutit helepruuniks.

Täidis:
500-700g rabarberit,
mõned supilusikatäied suhkrut
2tl kaneeli

Puhasta rabarber, laota eelküpsetatud põhjale, puista peale suhkrur ja kaneel.

Kate:
6 muna
100g suhkrut
120g jahu

Vahusta mikseriga munad ja suhkur hästi tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu, sega õrnalt läbi ning kalla rabarberitele peale. Küpsetada 180-200 kraadi juures umbes 20 minutit. Kui pealis kipub liiga kiirelt pruunistuma, alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsenud koogi biskviittaina kiht võib muidu tooreks jääda.
Peale raputa tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole: