neljapäev, 12. mai 2011

Singi ja paprikapirukas

Enne uue nädalavahetuse algust peab ka ikka eelmise vahetuse road üles riputama. Seda enam, kui mulle öeldakse et minu postitusi loetakse ja ka järgi tehakse.
Seekord siis singiga pirukas, seda nii paprikaga kui ka üks versioon ilma, kuna mitte paprikaarmastajad tahavad ka oma osa. Retsepti panen üles originaalina, kus siis paprika olemas, teine verisoon sisusliselt sama, vaid siis ilma selleta.



200-250g lehttainast
3sl päikesekuivatatud tomati kastet
4 sinki (kasutasin tunde järgi ja vastavalt soovile)
125g mozarellat
50g röstitud paprikat (kasutasin tavalist toorest paprikat)
peotäis musti kivideta oliive
näpuotsatäis punet
rukolat

Rulli tainas lahti ja pane koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Toksi põhi läbi ja määri peale päikesekuivatatud tomati kastet. Küpseta 12-15 minutit, kuid viska vahel pilk peale. Mina lasin vähem olla, vastasel juhul oleks tainas kõrbenud.
Kata pirukas pealt singi, tükkideks rebitud mozarella, ribadeks lõigatud paprikate ning poolitatud oliividega. Puista peale punet. Küpseta veel 10-12 minutit. Serveerides tõsta pirukale soovi korral rukolat. Kogu küpsetus käib 200 kraadi juures.

allikas: Oma Maitse mai 2011

Kommentaare ei ole: