neljapäev, 5. mai 2011

Koorene rabarberikook

Ülimõnusa tekstuuriga kevadine rabarberimaius.



Põhi:
2,75dl jahu
3sl suhkrut
1/4tl soola
75g külma tükeldatud võid
1 munakollane
2-3 sl jääkülma vett

Sega jahu, sool, suhkur, lisa võitükid ning näpi sõrmede vahel purujaks massiks. Sõtku kiirelt hulka munakollane ja vesi, nii et saad pehme ja kokkujääva tainapalli. Mähi kilesse ja lase külmikus taheneda. Vooderda 22cm (mina ise kasutasin 24cm lahtikäivat vormi) läbimõõduga koogivorm. Torgi kahvliga läbi ja hoia veel 30 min külmikus (kui aus olla, siis mina jätsin siinse külmiku osa tegevusest välja). Kata küpsetuspaberiga ja pane raskuseks ube-herneid ning küpseta eelkuumutatud ahjus 190C juures 15 min. Eemalda paber koos ubade-hernestega ning küpseta veel u 10 minutit.

Täidis:
450g kooritud ja tükeldatud rabarberit + 1spl kartulitärklist
3 muna
2,75dl vahukoort
soovi korral näpuotsatäis safranit (teeb kenaks kollaseks) - ise jätsin selle välja
4-5spl suhkrut
1spl kartulitärklist
1dl röstitud mandlilaaste - ise ei röstinud, panin niisama valmis koogile peale

Sega tükeldatud rabarber tärklisega ja laota etteküpsetatud koogipõhjale. Sega omavahel vahukoor(vahustamata), munad, suhkur, tärklis ning soovi korral safran. Vala rabarberitele ning küpseta 190C juures 15min jagu. Vähenda temperatuuri 180C peale ja küpseta veel 20-30 min. jahuta toatemperatuurini ja puista üle mandlilaastudega.



Allikas: Toit&Trend mai-juuni 2011

Kommentaare ei ole: