neljapäev, 12. mai 2011

Martsipani-rabarberikook

Aktiivne rabarberihooaeg kohe kutsub just sellest toorainest küpsetama. Siit järjekordne katsetus.



Põhi:

150g võid
1dl tuhksuhkrut
2 munakollast
3,5dl jahu
1tl soola

Täidis:

300g rabarberit (soe soovitus-pange tunde järgi ja just niipalju kui soovi ja mahub)
300g martsipani
2 muna
1sl rummi

Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas 26cm läbimõõduga võitatud vormi. Toksi kahvliga tainasse augud ja hoia põhja täidise valmistamise ajal sügavkülmas.
Koori ja tükelda rabarberid. Püreesta martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberitega. Küpseta 200kraadises ahjus 30-35 minutit. Kindlasti vaata juba varem, kuna ahjud on erinevad ja minul piisas täitsa 20minutist.



allikas: Oma Maitse mai 2011

Kommentaare ei ole: