kolmapäev, 18. mai 2011

Lahtine tomatipirukas

Üks pirukas mida olen teinud juba aastaid ja no ei saa küllalt. Sobib nii õhtusöögiks või toekaks lõunaks. Kõrvale võib serveerida nt rohelist salatit.



Põhi:
3dl jahu
150g võid
0,5tl soola
2sl vett

Täidis:
3 suurt tomatit
0,5dl rohelist sibulat
2dl riivjuustu
2muna
2sl jahu
2dl piima
1/2tl soola
1/4tl pipart
1/4tl jahvatatud muskaatpähklit
hakitud punet

Haki või ja jahu purutaoliseks massiks, lisa sool ja vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
Tükelda tomatid ning sega hakitud rohelise sibula ja riivjuustuga. Klopi munad kausis lahti ning lisa jahu ja piim. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga ning sega juurde hakitud pune. Ühenda munasegu ja tomatid.
Suru tainas 24cm läbimõõduga võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Vala täidis põhjale. Küpseta 190 kraadises ahjus 45 minutit. Enne serveerimist lase pisut jahtuda.

Üks nipp, mida mina kasutan jahu ja või purutaoliseks hakkimise asmele(jube tüüti on see) - sulatan või ja segan kohe kuivainete hulka. Siis on ka kindel et moodustub taigna sugune moodustis. Siin oleva vee kogusega ei ole ma seda pirukapõhja kunagi valmis saanud.

allikas: Tomatiraamat

Kommentaare ei ole: