30-40 Savoiardi küpsist
3dl kangemat kohvi
1dl mandlilikööri (või 1/2dl suhkurt ja tsipake mandliessentsi)
Täidiseks:
1L maasikaid
3 munakollast
1dl suhkrut
3 munavalget
2dl vahukoort
1dl mandlilikööri
500g mascarponet
kaunistuseks maasikaid ja kakaopulbrit
Vahusta munakollased suhkruga. Vahusta koor ja eraldi kausis munavalged. Vispelda mascarpone munakollasevahu hulka. Sega ettevaatlikult lisaks vaheldumisi vahukoor ja munavalgevaht. Maitsesta segu mandlilikööriga. Võta u 20x30cm suurune kõrgete äärtega vorm. Kasta pooled küspsised ühekaupa kohvi-likööri segusse ja lao tihedalt põhjaks. Niisuta lisaks veidikese kohviga. Lao pooled maasikad kihina küpsiste peale ja vala katteks pool muna-mascarponemassist. Lao järgmine kiht kohvis niisutatud küpsised, maasikad ja vala katteks ülejäänud mascarponemass. Jäta maius järgmise päevani külmikusse tahenema(mina olen ka teinud nii et hommikul teen ja õhtul pakun). Kaunista enne serveerimist kakaopulbri ja maasikatega.
allikas: Toit ja Trend mai-juuni 2011
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar