reede, 29. august 2008

Ise tehtud, hästi tehtud

Kui enamus nädala algusest oli tempokas töö ja kohtumiste laine, siis eile kutsus meid üks koostööpartner oma kliendipäevale. Üritus iseenesest huvitavas kohas - Tauno Kangro skulptuuristuudios, millele järgnes Hr. Jüri Kuuskemaa kummituste ringkäik.
Esimene osa oli väga vahva, sai ise kätt proovida siis alates traadist inimese peamise kuju käänamisest, kuni plastiliinist keha modelleerimiseni, millele skulptor ka hinde(minul ilutseb 5+) andis. Mälestusena saime kaasa siis endatehtud skulptuuri, mis oli viimistletud värviga.
Aga jah põnev oli vaadata, kuidas asja ikka nullist peale tegema hakatakse, jälgides samal ajal ka modelli (oli meil kohapeal siis aktimodell), et aru saada, miks just käed või jalad tuleb nii pikad käänata traadist. Kui traadist kuju oli valmis siis kinnitasime selle puidust alusele, kus siis hakkasime sellele ümber plastiliini panema ja juba normaalset inimest välja modelleerima. Mulle igatahes asi väga meeldis, mõtlesin et proovin teinekordki kodus midagi teha. Eile juba informeerisin ka ema, kellel palusin siis kodusel kaminal ruumi teha, et tütre näputöö sinna kenasti asetada.

Ja Jüri Kuuskemaa kimmituste käik vanalinnas oli ka äärmiselt huvitav kuulata, kuid lõpuks olid kõik juba suht väsinud nii voolimisest kui veinijoomisest ning haigutused olid kerged tulema. Alustasime jälutuskäiku Linnateatri juurest, peatudes nii Rootsi saatkonna, Mustpeade maja, Raekoja platsi ning lõpetades tuuri Lühikese jala tornis. Juba teist aastat olen tema tuuril osalenud ning alati on tema jutt äärmiselt kaasahaarav.
Aga täna reede ja peale tööd kiman maale, kuigi ilgelt suur väss on peal.Aga muidu juhtub ka see et järgmine kord on alles oktoobris. Algav septembrikuu on juba üritusi nii täis topitud, et esimene vaba nädalavahetus terendab hetkel alles 27-28.09.
Olge tublid ja ärge külmetage :)

Kommentaare ei ole: