reede, 26. detsember 2008

Sain lume ja kuuse ning mäe..

Hakkan päris algusest peale.
Rongisõit ca nädal tagasi suunaga Viljandi poole kulges väga hästi - muljed on vaid suurepärased, sõidaks edaspidigi kui vähegi saab vaid rongiga. 1 klass ikkagi, kuigi hinnavahe on nii näruselt väike, seega tavaklassi ma arvan et väga ei satukski. Igatahes olenemata varajasest kellaajast olid järgnevad 2,5H kui linnutiivul, nimelt jõudsin läbi lugeda kõik lehed mida seal pakuti, süüa ning lõpetada ka äsjailmunud Kersti Kreismann'i raamat.
Lume sain sedaviisi, et nii kui rong nina linnast välja pistis oli kohe ka lumi, mida minumeelest siiani veel linnas polegi.
Edasi sain kuuse. Esimene päev sai niisama maha lösutatud maal, kuid pühapäeval oli operatsioon kuusk. Sai mingi tund aega oma metsas ringi tammutud, kui lõpuks leidsime sellise mis kõigile peaagu meeltmööda oli. Üks pool on natuke hõredam, aga see sai sujuvalt nurka lükatud. Üle mitme aasta on täitsa kena kuuseke toas.
Ülejäänud päevad kuni jõuludeni sai niisama puhatud, mõned raamatud läbi loetud, piparkooke küpsetatud ja teisipäeval oli tagasi linna sõit.
Jõululaupäeva veetsime siis Jüris, süües ja lugedes salme jõuluvanale:). Suht vaikselt sai päevake õhtusse veeretatud. Ahjaa, mina käisin ka siis kohalikus kirikus jumalateenistusel. Olen alati tahtnud minna, kuid alati miski kas tuleb vahele või ei leia ma kaaslast. Seekord oli kõik asjastatud arvestuses kiriku teenistuse algusega. Peale 1,5H kirikus sai veel kiire ring tehtud kohalikus surnuaias küünalde panekuga ning kärmelt koju.
Esimesel pühal võtsime siis juba mõlemad suuna lõuna-eesti poole ning ees ootas taas järgmine jõulusööming ja kinkide ring. See sai ka vaikselt ära tehtud ning juba teise püha plaanid paika pandud.
Siinkohal jõuangi selleni et Kati sai mäele. Kuna eelmiste pühade paiku tegmine nö perekondliku päevaveedu Pärnus vetes hullates, siis see aasta oli kindel plaan Kuutsemägi+Pühajärve SPA ujula+Pühajärve SPA's asuv pubi. Ja nii ta läkski. Hommikupoole pakkisime end kokku ja Kuutsekal olimegi. Sain taas oma lauale vunki anda, kuigi pean mainima halva poole pealt seda, et nõlvadel oli päris palju rahvast ja jääd, mis lume alt juba väljas. Viimasega seoses sain ka natuke siis vigastada, nimelt põlv on suur ja sinine ning paistes. Naersin et isegi nädal Norrat ei teinud mulle seda:). Nüüdseks salv ja soojendus peal ning järgmine kord raudselt põlvekaitsmed kotti. Pahasti oli ka see et Kuutsekal vaid ankurtõstuk ning kord õnnestus mul laud nii valli sisse sõita tõstuki rajal, et lendasin päris korralikult uppi-ankur sõitis üles edasi ja mina siis poole mäe pealt alla tagasi. Aga Eesti olude kohta jäin oma päevaga rahule.
Edasi läksime siis Pühajärve SPA'sse et nautida veemõnusid natuke. Aga alguses kohe pidime kõvasti ootama, kuna oli tekkinud järjekord sinna. Juba sisse saades istusin ma enamuse aja mullivannis, mille vee temperatuur oli minu meelest ka jube jahe ning aurusaunas, kus siis külma kontidest välja ajasin. Kõige lõpuks veel sööming pubis ja kodutee me tagasi jalge alla võtsime.
Ja edasi mida puhkus toob ei teagi veel, eks näis, vähemalt üle nädal veel natuke ees.
Aga kokkuvõttes jõuludest - kuna tänasega sisuliselt jõulud läbi siis see aeg on olnud väga perekeskne, mida ta peakski. Kingid on olnud täpselt need mida olime soovinud, seega nendega oleme ka väga rahul. Söögid ka olnud väga maitsvad, kuigi olen püüdnud mitte üle süüa, verivorsti võib ju ka suvel vitsutada:).Ja esimene käik mäelt ka kirjas. Mida sa enam ihkad..Ikka mäele:).
Kui leian vähegi viitsimist mõned pildid arvtisse laadida, siis lisan neid ka antud jutu juurde.

Aga nüüd kaon tuttu, kuna päev on olnud väga väsitav.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Said mäele, õnnitlused!! :)

Kati ütles ...

jaaa..kuigi täna on kondid nii kanged..kuigi hea see et põlv on järele andnud ja tundub et paraneb jõudsalt.