teisipäev, 28. detsember 2010

Lumi, lumi, lumi

Ega muust ju viiimasel ajal enam ei räägitagi. Ei saa ka mina ilma lumeta.
Jõulud said kenasti peetud Jüris sel korral, ning laupäeval sai pikk ning lumine, oi kui lumine tee ette võetud Lõuna-Eestisse. Kuni Mäoni oli tee sõidetav ja suht normaalne, kuid sealt edasi Imavereni oli ikka hull - nähtavus vast 10 m, kus tee kulges või teised sõidukid, me ei näinud. Kuid õnnelikult kohale me siiski saime, vaid selle mööndusega, et auto jätsime kohalikku linna, kuna tee mis majani viib oli lihtsalt lahti lükkamata. Sõprade abiga saime siiski end koos kompsudega koju ning õhtuhämaruses, kui tee lahti lükati ka auto koju tuua saime. Peale seda võis alata teine püha söömaaeg, mis on kulgenud sisuliselt siiani, kuna toit lihtsalt ei saa otsa. Täiesti müstiline. Mina jäin kenasti maale lebotama, kuid Avo sõitis veel Scarletti mõjusid nautides pühapäeval linna, kuhu ta õnneks ka kenasti kohale jõudis, et nädala lõpuks end taas Lõuna-Eesti hangede vahele sättida.
Kuid lund on ikka meeletult, lihtsalt meeletult. See mis maja ümber on, on lihtsalt üks "Talvevõlumaa", selle mööndusega et kasvuhoone katus vajus lumeraskusega juba sisse ning terve tänase päeva püüdis isa maja katuselt lund alla saada. Peale hommikuseid iluprotseduure kosmeetiku juures suundusin isegi siis appi. Küll enamuse ajast hoidsin redelit, aga abiks seegi, sest maja on ju kuradima kõrge ning katusele mõne tehnikasajandi abivahendiga ligi ei pääse. Kohati on moodustunud lumeväljad, milles mina on lühikasvuga hätta jään. Lihtsalt lumi on nabani ja edasi ei saa. Katuselt lisaks allaetud lumi teeb asja veelgi hullemaks. Kõige karmimaks teeb asja see, et kui samasugune triangel peaks jätkuma, siis pole lund lihtsalt enam mitte kui kuhugile panna.

Kööki ma siiani väga sattunud polegi, kuna siiani on jätkunud jõulujääke, kuigi täna sai juba taignategu ette võetud, ning juba ennegi valmistatud õunarulle tehtud. Neljapäeval peaks pizzategu lahti minema, kuna ained on soetatud ning pere tahab söötmist.
Homme püüame kui vähegi kondid lubavad, mägesid natuke vallutama minna, kust edasi väike ujumine ning saun ja õhtu lõpetuseks söömine.

Kommentaare ei ole: