kolmapäev, 15. detsember 2010

Trühvlitegu ning jõuluhõnguline kokakool

Esmaspäeval sai käidud ühe jõuluürituse raames vaatamas ja kuulamas ning natuke ka tegemas trühvleid. Esmalt kuulasime väikse veini kõrvale, mis sisuga kompveke me tegema hakkame ja jälgisime kõrvalt kuidas seda ette valmistati. Peale seda sai end gruppidesse jaotatud ning ühed asusid trühvleid vormima ning teine seevastu maitses quiche maitsevõlusid. Hiljem toimus vahetus. Sisudest, mis siis päevakorras olid:
* ühe sisuks oli shokolaad, pähklikreem ning kuivatatud puuviljad
* teise sisuks oli shokolaad, või, purustatud täisterahelbed ning törts brändit
Mõlemale lisati kui ma ei eksi ka kakaod ning tuhksuhkrut. Kuna täpseid retsepte me pole siiani saanud, siis mõne asjaga võisin ka puusse hetkel panna.
Kui sisud olid tahenenud, siis kumbki grupp sai viimistleda(pähkli ja helveste seguga) ühe sisudest, peale mida need karpidesse pandi ja igaühele kaasa anti. Proovisime ka töökojas erinevaid maitseid, kuid kui aus olla siis oma lemmikut mulle ei tekkinud. Samas häiris ka natuke see, et oleks soovinud ise rohkem kaasa teha, mitte ainult sisu puru sees veeretada.
Ise valmistasin eelmisteks jõuludeks doomino küpsiste-toorjuustu täidisega ning shokolaadi ning pähklipuruga kaetud komme, mis minu meelest olid ka ülimaitsvad.
Esmaspäevasel ürituselt kaasa saadud karp:




Esmaspäeval alustatud kokandusnurk läks edasi teisipäeval jõuluhõngulise 3 käigulise õhtusöögi valmistamisega enda töökoha jõulupeo raames. Olime seekord valinud vahelduseks teise koha ning tegijad ja kohe oli hea võrdlus olemas. Pean mainima et söögid oli supermaitsvad ja huvitavad, aga minu jaoks oli see miski inimlik faktor, mis oleks võinud teisiti olla. Ju siis eelmise õpetaja ja tema stiiliga niivõrd harjunud, oli seekord natuke harjumatu, et iga nurga peal keegi midagi tegi ning kokkuvõttes ei näinudki kõikide toitude kõiki etappe. Kuid toidud, nagu eespool juba mainisin olid ülimaitsvad, mille retseptid loodame ka saada. Retseptide kohta oli ka huvitav ütlemine, et kirjutage siin tegemise käigus üles. No kuidas on see võimalik kui igas nurgas erinev asi samal ajal tegemisel? Igatahes lootus peab jääma, et need saame.
Menüüs oli siis:
1. Kitsejuustusalat parma singi ja piparkoogimaitselise kastmega
2. Ürtide ja oliiviõliga küpsetatud vahemereahven koos koores hautatud hapukapsa ning ahjuköögiviljadega
3. Mascarpone kaeraküpsise mille-feuille








Õhtu läks küll pikaks, kuid vein ja maitsev toit vaid kompenseerisid selle.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oo, kaunid pildid! Kas ise tegid? Vot ei pannud tähelegi, ehkki istusime kõrvuti. Ma seekord väsisin poole ürituse ajal ära ja lõpp-produktid jäidki pildile püüdmata.
Muidu samad sõnad - toidud olid väga maitsvad, isegi see kala ja hapukapsa kooslus, kuid H.K. stiil ürituse korraldamisel meeldib rohkem :)
Triin

Kati ütles ...

Ei teinud ise, paari fotograafi klõpsutatud piltide hulgast sai välja otsitud:)