Kindlasti tuleks arvestada sellega, et suflee on koheseks serveerimiseks mõeldud. See tähendab, et nad hakkavad koheselt peale ahjust välja tõstmist oma õhulisust kaotama ja kokku vajuma. See omakorda tähendab, et selleks ajaks kui need ahjust välja võtta, võiks kõik söömiseks valmis olla.
Sufleepõhi:
2dl mangopüreed
1 laimi mahl ja riivitud koor
1spl maisitärklist
1tl tamarindi konsentraati (võib kasutada ka näpotsatäie tšillipulbrit või klassikalisema versiooni puhul hakitud münti või basiilikut.)
Munavagevaht:
4 munavalget
2spl tuhksuhkrut
näpoutsaga soola
Vormide määrimiseks:
pehmet võid
tuhksuhkrut
Serveerimiseks:
tuhksuhkrut
värskeid vaarikaid või vaarikakastet
soovi korral münti, basiilikut, ilma soolata pistaatsiapähkleid vm
Riivi laimi koor ja pressi mahl. Sega mahl maisitärklisega, seda täieliku lahustumiseni, vajadusel lisa väheke vett. Sega kokku mangopüree, riivitud laimikoor ja tamarind (või selle asendus).
Kuumuta paksupõhjalises kastrulis mangosegu kuni keemiseni. Alanda kuumust ning
pidevalt segades nirista sisse laimimahlaga segatud maisitärklis. Sega
kuni püree hakkab paksenema, ära enam keema lase. Tõsta pott jahedasse ja lase täielikult maha jahtuda.
Et ahjus oleks piisavalt
niiskust, siis tõsta eelnevalt ahju, kuumakindlasse
nõusse, kausitäis vett.Aseta ahi 180 kraadi juurde soojenema. Määri vormid toasooja võiga ning põhjast kui servadelt. Raputa
üle tuhksuhkruga ning üleliigne tuhksuhkur raputa vormidest
välja.
Vahusta
toasoojad munavalgeid soolaga seni, kuni hakkavad moodustuma pehmed
tipud. Lisa suhkur ja vahusta edasi, kuni moodustuvad tugevad tipud.
Sega
munavalgevaht ettevaatlikult jahtunud mangopüreele, et vahtu
võimalikult vähe lõhkuda. Vaata, et lõpptulemus oleks ühtlaselt
segunenud ja õhuline. Tõsta segu ettevaatlikult vormidesse nii, et
nad oleksid täis. Tõmba servad õrnalt näpuga või vatitikuga
puhtaks (kui äär on seguga koos, siis suflee ei kerki sealt üles) ning tõsta ettevaatlikult ahju.
Küpseta 180 kraadi juures 10-12 minutit, ahju ust ÄRA vahepeal ava!
Kui sufleed on saavutanud kuldpruunika jume ja kerkinud kenasti kõrgeks, siis ava vaikselt ahju uks ja
lase neil umbes pool minutit veel "kohaneda".
Tõsta vormid ahjust välja ning
serveeri kohe. Midagi
värskendavat ja hapukat sobib kõrvale väga hästi.
allikas: Elis köögis
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar