kolmapäev, 2. jaanuar 2013

Juustukook pistaatsiapähklite ja granaatõunaga

Ükspäev poes käies sattus kätte Santa Maria magusasõpradele mõeldud retseptivihik, mida saab siis kaasa haarata, Seda sirvides tekkis kohe ka idee sealt üht kooki proovida. Ja uusaastaööks see valmiski.
Kiire, lihtne ja omapärase maitsega.




Põhi:
10tk Digestive küpsiseid
100g sulatatud võid
1spl  kaneeli

Täidis:
300ml vahukoort
200g toorjuustu
300ml tuhksuhkrut
1tl vanillisuhkrut
1tl kardemoni

Kaunistamiseks:
Granaatõunaseemneid
50ml pistaatsiapähkleid (röstituna ja purustatuna)

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ja kaneeliga. Vooderda koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ja pressi mass ühtlase kihina vormi põhja ja külgedele. Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillisuhkur, kardemon ning lisa juurde vahustatud koor. Vala saadud mass küpsetusvormi, silu ühtlaseks, kata toidukilega ning tõsta sügavkülma vähemalt 4-ks tunniks. Võta kook külmast vähemalt 15 minutit enne serveerimist ning raputa peale pistaatsiapähkleid ja granaatõunaseemneid.



allikas: Santa Maria

2 kommentaari:

Anu ütles ...

Me mõtlesime, et põhjaks on piparkoogitaigen :), sest väga piparkoogimaitseline tundus,aga tõesti väga hää oli :D

Kati ütles ...

Ma arvan et põhjas olev kaneel ja sisus olev kardemon võisid seda arvamust põhjustada.