kolmapäev, 2. jaanuar 2013

Küpsised "Kevadlill"



Kuna jõuluvana tõi mulle ühe uue eseme kööki, mida olin tegelikult juba ammu tahtnud, nimelt tordipristi, ja kuna seal oli kaasas ka 20 erinevat küpsiseotsikut, siis pühade ajal proovisin ka selle töökindluse kohe ära.
Pritsiga kaasas oli ka küpsiste valmistamiseks retsept.


Vaja:
180g võid
30g suhkrut
230g jahu
1 munakollane

Sega kõik ained omavahel ja las käia. Küpseta 200 kraadi juures 8-12 minutit. Mina panin veel enne ahjupanekut peale ka shokolaadinööbi.

Ja ega esimene kord ikka ilma probleemideta kulgenud. Tainas valmis, püüdsime siis neid ahjuplaadile saada ja no ei õnnestunud kuidagi(tehes vajutuse, ei lõiganud ta seda nö kuidagi lahti pritsi küljest). Algul tundus et äkki siis tainas liiga pehme, panime külmikusse mõneks ajaks ja uus katse, ikka sama seis. Siis sekkus meespere, et vaatame ikka youtube'st järgi, seal nagunii olemas õpetus. Ja oligi. Nimelt tuli pritsi vastu plaati suruda ja samal ajal vajutada. Ja video järgi tundus meie taina konsistents enam-vähem õige. Peale seda hakkas kuidagi hästi minema, veidi pidin kaasa aitama kohati, et tainas ikka lahti tuleks pritsi küljest (aga ilmselt oli see taina mitmekordse tahendamise ja vedeldamise probleem), aga hakkama saime.
Nagu kohe päris kevadlille küpsised:).

3 kommentaari:

Maris ütles ...

Ise ma poleks küll Youtube'i peale tulnud, väga andekas :D
Küpsised paistavad maitsvad!

Kati ütles ...

Ega ma ise ka tulnud koheselt:), nemad on suured Youtube'tajad ja siis kohe laks. Maitselt olid tõesti head.

Anu ütles ...

Vägagi kihvtid näevad välja :)