esmaspäev, 22. juuli 2013

Isetehtud hamburger

Hamburger on ilmselt asi, mis meeldib paljudele. Ma pole küll kuulnud kedagi, kes ütleks sellele räpstoidule ei, seda enam kui see on ise tehtud ja tead täpselt, mis seal vahel ja kotleti sees on.
Mul on juba päris mitmes puhkus, kus selle alguse puhul teeme nö "burgeripeo", nii ka seekord. Coca-cola jäi küll ära, aga burgerid valmisid, mis sest et väikeste tõrgetega.
Kui juba ise teha, siis ikka ka kotlett sinna vahele. Liha oli kenasti meil olemas, vanaema juurest leitud hakklihamasinalt ka tolm pühitud ja mis siis muud kui tegu alga. Aga kohe kaasnes tõrge:(, masin oli ilmselt väga vana ja väsinud (sellele suures eufoorias ju ei mõtle) ja  nii selguski liha vahele pannes et sealt kust hakkliha väljub oli keere kulunud ja väsinud ning pressis end kogu aeg koos väljuva lihaga masina küljest lahti. Igat pidi sai katsetatud, kuniks andsime ikkagi väljateenitud puhkuse masinale tagasi ja lõikasime lihtsalt karbonaadist õhukesed viilud, mis tee grillile leidsid. Sööjad kiitsid sedagi varianti.


Vaja:
hamburgeri kukleid
liha
sool-pipar
juust
hapukurk
tomat
praemuna
sibul
hamburgerikaste

Maitsesta liha soola-pipraga ning grilli (või tee kotletid). Hapukurk, tomat, sibul ja juust tükelda enda jaoks sobivateks tükkideks/viiludeks. Prae muna soovi korral. Panin kõik koostisosad eraldi kausidesse, siis on igal sööjal võimalus oma maitse järgi torn valmis laduda. Aga esmalt siis võta kukkel, pane ühele poolele kastet, sinna peale liha, juust (see peaks sulama kenasti soojal lihal), siis kurk, tomat, praemuna, sibul jne jne, mida iganes tegelikult, mis maitseb ühe mahlase hamburgeri vahel. Ka teisele poolele võid törtsu kastet lisada, suru kukli teine pool peale ja lase hää maitsta.

Kommentaare ei ole: