esmaspäev, 1. juuli 2013

Aprikoosi-kohupiimakook

Üks laisainimese või viimase 10minuti kook, enne kui külalised sisse astuvad.
Sattusin üle pika aja poes uitama pikemalt saialeti vahel (loe: ei haaranud tavapärast ja ei kadunud nelja tuule poole) ja mulle hakkas silma Hagari valmisbiskviidud. Mõeldud-tehtud, mõtlesin et prooviks, kui hull ikka olla saab, täitsa isuäratav nägi välja. Pärnu Kaubamaja Rimis oli neid kohe rohkem sorte ja proovikivina läks kasutusse pruun biskviit. Kõrvale kohupiimakreemi, vahukoort ja punt aprikoose.


Vaja:
1 pakk (3 kihti) Hagari biskiviiti
1 suur pakk vahukoort
2 pakki kohupiimakreemi (toru kujul), mina kasutasin vanilje oma
aprikoose

Vahusta vahukoor ning sega ettevaatlikult kohupiimakreemi hulka. Tükelda aprikoosid. Võta paraja suurusega alus või kandik ning aseta sinna peale esimene biskviidikiht. Laota peale üks osa (kreem tuleb jaotada mõtteliselt kolmeks) kreemi, millele omakorda laota aprikoositükid. Aseta peale teine kiht biskviiti, korda tegevust kreemi ja aprikoosidega. Nüüd on kord kolmanda biskviidikihi käes, mille järel korda taas tegevust kreemi ning aprikoosidega. Kui kreemi jääb veidi üle, võid seda määrida ka külgedele. Aseta kook mõneks ajaks külmikusse tahenema. Mõni võib küsida, et kas ma biskviiti ei immutanud millegiga? Vastus on ei ja minu meelest oli ka nii väga hea, võib-olla oli asi ka selles et kreemi oli vahel päris ohtralt. Kel soovi võib ka biskviite veidi immutada meelepärasega.
Kiire, lihtne ja maitsev.

Kommentaare ei ole: