esmaspäev, 22. juuli 2013

Lasanje värskest pastast

Tegelikult oli see tänane õhtusöök üks jääkide likvideerimine. Nimelt oli eilsest grillist alles jäänud hea hunnik liha, mis leidis tee kastmeks koos purustatud tomatite ja tilga piimaga. Juurde kiirelt värske pasta ning voila, meil seekord siis lasanje näol.


Vaja:
värsket pastat (200g jahu, 2 muna, tiba soola oli minu kasutatud kogus)
eelmise õhtu grillliha
2 purki purustatud tomateid
veidi piima
parmesani juust

Valmista pastamasina abil lasanjeplaadid.
Tükelda vajadusel liha väiksemaks, soojenda pannil, lisades juurde purustatud tomatid ning veidi piima, et saaks sellise paraja kastme konsistentsi. Pigem veidi vedeldam kui tahkem.

Võita ahjuvorm. Lisa põhja lasanjeplaadid, kata kastmega, riivitud parmesaniga. Korda tegevust, kuniks aineid jagub. Kõige pealmiseks kihiks jäta pasta. Vaata et ka viimane kiht oleks kastme sees. Lisa ka kõige peale riivitud parmesani ning ahju. Nii 180-200 kraadi juures kuni pasta on küpsenud.

Sellega sai ristsed ka minu uus parmesani juustu riiv:). Ei jõua end ära kiita selle ostu eest, nüüd ehk jäävad sõrmed ka terveks, muidu pidevalt juhtus et näpult nahk läks.

Kommentaare ei ole: