esmaspäev, 22. juuli 2013

Virsikukook martsipanikattega

Soomes sattusin ühes marketis (seal müüakse ikka kõike, absoluutselt kõike) koogivalmistamis asjade leti ette ja oi kui palju värki sai ikka kaasa tiritud. Ühena neist ka valmisrullitud martsipan. Kuna mulle endale väga meeldivad martsipanikattega koogid ning koju naastest oli ka põhjust kohe kooki teha, siis võtsingi ühe prooviks. Lisaks veel suhkrumasse erinevaid toone, pintsleid, kirjutamiseks vahendeid, jne jne. Oleks veelgi rohkem tirinud, aga eks siis jääb teinekord ka veel avastamisruumi.

Aga, mis siis martsipanikatte all on? Täitsa tavaline biskviit ning vahel kohupiimakreem virsikutega.


Vaja biskviidiks(kasutan üht lihtsat rullbiskiviidi retsepti):
4 muna
2dl suhkrut
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga ning lisa omavahel segatud jahu ning küpsetuspulber. Vala mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures, kuni sisse surutud tikk jääb kuiv. (Originaalis on küpsemisaeg 6-8 minutit, aga kuna nüüd on mass kõrgem, kui tavaliselt plaadi peal, siis on ka küpsemisaeg veidi pikem. Mina katsin ka vahepeal fooliumiga, kui tundus et pealt hkkab liiga tumenema)

Jahuta biskviit maha ning lõika kaheks. Pane vahele kohupiimakreem(sega juurde nt vaniljesuhkrut, kui see on maitsestamata) ning sinna peale tükeldatud konservvirsikud. Pane teine kiht peale ja suru veidi kokku kihte. Seejärel kata martsipaniga ning kaunista vastavalt soovile. Meie voolisime lilli ning kuna ühel nädala oli kohe kaks sündmust meie peres, siis kirjutasime ka mõlemad peale. Nimelt oli mu vennal ja tema kaasal esimene pulmaaastapäev ning mõned päevad enne seda sündis nende perre pisike tüdruk, kes sai nimeks Leonora. Uhke tädi valmistas siis koogi:).

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Palju õnne tädistaatuse puhul!
Mispuhul Soomes käisid? Järgmine kord anna teada kui tulemas oled, teeme kuskil väikse kohvi või miskit!

Kati ütles ...

Täname, täname. Käisime ema-isa ning Avoga, nagu ikka, tuttavate juures, kuid suund on meil alati sadam-Lahti-sadam, seega kohvitamiseks on raske sellist vaba aega leida nö üksinda hängimiseks. Aga eks teinekord tulen siis spetsiaalselt üle lahe kohvi jooma:)