esmaspäev, 5. august 2013

Arktiline rull vanilje ja shokolaadiga

See pidi olema üks ahvatlevamaid asju, mida kunagi kuhugi postitanud olen. Nii väidavad igatahes pilti juba märganud inimesed väljaspool blogi. Hea teada. Maitse oli ka hea.

Vaja:
3 muna
100g suhkrut
2spl küpsetuspulbrit
30g maisijahu
15g kakaod (taaskord kasutasin ligi 100%st Fazeri oma)
50g tuhksuhkrut

1l vaniljejäätist (minul kulus sellest ca pool)
50g tumedat riivitud shokolaadi

Vahusta munad koos suhkruga vahuks (nii et oleks ikka valge, ligi 2x mahult suurem, võtab oroginaalretsepti kohaselt ca 10 minutit). Teises kausis sega omavahel maisijahu, küpsetuspulber ja kakao. Seejärel ühenda kausside sisud omavahel.
Laota mass ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) nii 30x30 cm suuruseks ruuduks. Mass ei vaju küpsemisel enam laiali, vaid jääb selliselt nagu jätad. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 10 minutit või kuni sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

Vahepeal võta jäätis sulama ning riivi shokolaad.
Aseta lauale valmis  teine puhas küpsetuspaber, kata see tuhksuhkruga. Kui ahjus olev biskiviidilaadne tainas on valmis, kummuta see puhtale paberile ning eemalda ettevaatlikult selle küljest paber. Lase mõni minut jahtuda. Seejärel kata biskviit pehmenenud jäätisega ning riivitud shokolaadiga ning keera ettevaatlikult rulli nagu rullbiskviit. Keera kogu mass laual olnud paberi sisse ning aseta sügavkülma vähemalt tunniks.
Enne serveerimist võiks kook toatemperatuuril 10-15 minutit nö sulada. Serveerimisel võib lisada ka veel ekstra tuhksuhkrut.

allikas: Nordic Bakery Cookbook

Kommentaare ei ole: