esmaspäev, 5. august 2013

Pirni-sinihallitusjuustu pirukad

Sinihallitusjuust ja pirn-see on kooslus, mis viib keele alla. Ma pole muidu suur juustusõber (loe: paljalt juustu ei söö), tarbin vaid võileival või toidu sees, siis sellised kooslused aitavad neid hõrke maitseid nautida. Valmistamine ka imelihtne.

Vaja;
500g lehttainast
2 pirni (võiks olla küpsemad)
50g sinihallitusjuustu
1 muna


Rulli tainas kergelt lahti ning lõika ühesuurused ruudud/kettad, kuidas endal soovi on. Vajuta keskele nt tassi/klaasi(või noaga) abil väike süvend, torka sinna kahvliga augud. Kata nn süvend (see on vajalik selleks et ääred kerkiks kõrgemaks) pirniviilude ning sinihallitusjuustuga. Tee sama protseduur läbi kõikide ruutude/ketastega. Aseta pirukad ahjuplaadile, määri taignaosa munaga ning küpseta 180 kraadi juures 12-15 minutit, niikaua kuni juust on sulanud ning ääred küpsed. Parim soojalt.

allikas: Toit&Trend juuli-august 2013

Kommentaare ei ole: